0593 - 542 664 contact

Gebeurtenissen in het leven kunnen inspiratie geven.

Door die inspiratie zijn er mooie schilderijen ontstaan, mooie gedichten, mooie verhalen en ja, ook mooie beelden. Elke dag kan iets geven wat ons inspireert en door die inspiratie kunnen wij vorm geven. Zonder inspiratie lukt het niet om iets nieuws te maken. Namaken wil nog wel lukken, maar dat is niet hetzelfde als een nieuw beeld maken.

Soms zijn woorden het begin van een beeld.

Het kan zijn dat  mensen woorden geven om  mee te werken en dan is het zoeken naar lijnen en vormen die met die woorden te maken hebben. Soms lijkt het helemaal niet te lukken en duw je alle klei weer in elkaar om toch opnieuw te beginnen. “Luisteren” naar de klei en als het dan lukt komt het goede gevoel en maar hopen dat degenen die de woorden gaf ook het goede gevoel krijgen.

Soms is het moeilijk om bij een gevoel de juiste woorden te vinden. Het mooiste compliment werd gegeven door iemand die de juiste woorden niet kon vinden om iets te vertellen aan de ander. Ze stonden samen voor een beeld en ze zei tegen de ander "Dit bedoel ik wat ik niet zeggen kan".

Toch hebben alle beelden een naam gekregen. Soms ontstaan ze als ik bezig ben met een beeld maar ook gebeurtenissen in het leven kunnen helpen  om een naam te vinden..Trouw en rouw, hoogtepunten en dieptepunten in het leven kunnen markeringen krijgen door een beeld.

   

Schuilplaats

Het beeld "schuilplaats"laat twee personen zien; een persoon die aan het schuilen is en de ander die een schuilplaats wil zijn voor de ander. Morgen kan het al weer anders zijn, dan kan degene die schuilt een schuilplaats zijn voor de ander.

schuilplaats

 

 

 

 

 


Geef mij bescherming waar nodig, geef mij ruimte waar kan

Vier mensen vormen samen een schaal. De buitenste mensen  bepalen de ruimte en de binnenste mensen hebben ruimte maar ook bescherming nodig. Onze dochter is voor dit beeld de inspiratiebron. Heel haar leven lang heeft ze bescherming nodig omdat ze in een heel klein wereldje leeft. Maar ze heeft ook ruimte nodig. Als haar leventje te beschermd is wordt het benauwd. Wij mogen haar ook ruimte geven en dat kan een beetje spannend worden
 

Geef mij bescherming waar nodig

Je hoort er bij

Het beeld waar alle figuren op een schaalrand zitten naar binnen toe behalve die ene figuur heet “ je hoort er bij”. Natuurlijk wil iedereen er graag bij horen ook al is hij of zij anders. Eigenlijk is iedereen wel een beetje anders en daar hebben wij niet al te veel moeite mee Maar bij te veel anders is het wat lastiger om de juiste houding te vinden 

Je hoort er bij

Vaders kind

Een kind dat eigenlijk te groot is om te dragen moet gedragen worden omdat ze zelf niet kan komen waar ze naar toe moet of wil. Die sterke ermen van vader brengen haar en ze vertrouwt die sterke armen want die sterke armen hebben haar nooit laten vallen.

Levenslust

Onze kleindochter van acht was de inspiratiebron voor dit beeldje. Hard rennen, glimmende ogen, genieten van de ruimte. De levenslust spat er helemaal van af.

 

Plezier voor twee

Moeders die spelen met hun kind en er samen plezier aan hebben.