0593 - 542 664 contact

Beelden

De beelden laten u een stukje hoop, geloof en liefde zien. Elk beeld is met de hand gemaakt en uniek. Het is gewoon niet mogelijk om twee dezelfde beelden te maken. Wel zullen ze dezelfde sfeer uitademen. De beelden van klei zijn gemaakt van witte grove chamotte klei. 

kijk op onze bronzen beelden

kijk op onze witte beelden

3 in 1Geloof hoop liefde

De beelden worden in klei of brons gemaakt.

De klei komt uit Duitsland en is in drie kleuren verkrijgbaar. Wit, rood en zwart. Als het beeld gemaakt is laat ik het ongeveer twee maanden drogen om het daarna in de oven op ongeveer 1100 graden te bakken.

Ondanks dat het beeld gebakken is blijft het wel een beetje kwetsbaar. Als het op de grond valt is het stuk. Beelden van klei kunnen ook buiten staan en als ze lang genoeg staan krijgen ze ook de kleur die bij buiten past. Onder de bomen zien wij een wit beeld langzaam groen worden of er kan een soort mos op het beeld gaan ontstaan die het beeld laat opgaan in de ruimte.

Bij strenge vorst is het raadzaam om een beeld binnen te halen.

Bronzen beelden worden eerst in klei of was gemaakt. De bronsgieter maakt een mal en zijn werk is het om het beeld in brons te gieten. Na het gieten in brons wordt er eerst aan alle kanten geschaafd en geslepen aan het beeld om het daarna te partineren. Partineren is hetzelde als kleur geven aan het beeld. Het meest wordt de klassieke kleur gebruikt maar tegenwoordig kunnen veel meer kleuren gebruikt worden.

Bronzen beelden kunnen buiten in weer en wind blijven staan. Het is wel raadzaam om het beeld zo een of twee keer per jaar in de was te zetten.

Als u interesse heeft voor het kopen of het laten maken van een beeld, nodig ik u graag uit voor een gesprek! 

U kunt telefonisch contact opnemen. U bent ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan het atelier om te kijken naar de huidige collectie van beelden.

Voor meer informatie over de prijzen en afmetingen kunt u contact opneme via info@slingerlandbeelden.nl